Σενάριο 2 – Γερμανικά Γυμνάσιο
Πράξη: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος», Κωδ. ΟΠΣ 5004204

Εφαρμόζοντας "Κατάλληλα" |
---|
Στη διεργασία αυτή, οι μαθητές εφαρμόζουν τη νέα μάθηση σε πραγματικές καθημερινές καταστάσεις και δοκιμάζουν την εγκυρότητα των καταστάσεων αυτών. Οι μαθητές στη διεργασία αυτή προγραμματίζουν, σχεδιάζουν...
Στην αρχή της τελευταίας ώρας δημιουργούνται ομάδες εργασίας για τη δημιουργία δελτίων παραγγελίας.
Στηριζόμενοι στο λεξιλόγιο και τις επιλογές των προηγούμενων ωρών, οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν σχεδιαστικά ένα δελτίο παραγγελίας (Φύλλο Εργασίας 6) με υπόδειγμα το Δελτίο του Φύλλου Εργασίας 5.
Το Δελτίο Παραγγελίας θα πρέπει να απευθύνεται στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο ενδιαφέροντος (π.χ. Μουσική, Αθλητισμός, κλπ.).
Εφαρμόζοντας "Δημιουργικά" |
---|
Στη διεργασία αυτή, οι μαθητές κάνουν μία παρέμβαση στον κόσμο που ζουν, η οποία είναι καινοτόμα και δημιουργική ή μεταφέρουν αυτό που έμαθαν σε διαφορετικά περιβάλλοντα / καταστάσεις. Οι μαθητές στη διεργασία αυτή κατασκευάζουν, συνθέτουν, ...
Ο σχεδιασμός του δελτίου σε υπολογιστή ή χαρτί συμπεριλαμβάνει και έννοιες του πολυγραμματισμού (ψηφιακού και αισθητικού).
Η ανάθεση τμημάτων του σχεδιασμού σε μέλη της ομάδας διασφαλίζει τη συμμετοχή όλων στο τελικό προϊόν της ομάδας.
Εικονογραφούν, συναρμολογούν, ...
Η παρουσίαση του τελικού προϊόντος, στην περίπτωση αυτή του δελτίου παραγγελίας, αποτελεί την πρώτη φάση της τελικής αξιολογικής και ανατροφοδοτικής διαδικασίας της διδακτικής παρέμβασης.
Παρουσιάζουν, επιδεικνύουν, ...
Σε συνεργασία με το σύνολο της τάξης οι μαθητές αναπτύσσουν μία ρούμπρικα αξιολόγησης αποκλίνουσας παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου για να χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία αλληλοαξιολόγησης των παραγωγών τους.
Χρησιμοποιούν, αξιολογούν, ...
Η αλληλοαξιολόγηση του αποτελέσματος της διδακτικής παρέμβασης πραγματοποιείται με συμφωνημένη ρούμπρικα με κλειστά κριτίρια. Οι μαθητές εκτιμούν και αξιολογούν το τελικό προϊόν των ομάδων και αποφαίνονται για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των δελτίων παραγγελίας για το ενδεχόμενο πραγματικής περίστασης.